Nezapomeňte vyplnit formuláře spokojenosti s nákupem a získat tak slevu na další nákup na-shopu nasezidlicky.cz ve výši 5 %.

Skolioza páteře u dětí: Prevence a správné návyky při sezení na židlích Wood-Partner

Skolioza páteře u dětí: Prevence a správné návyky při sezení na židlích Wood-Partner

  download Skolioza pateře představuje deformitu páteře, při níž dochází k bočnímu zakřivení a někdy i k její rotaci. Tato porucha – vada páteře se může objevit u lidí všeho věku, včetně dětí. Pro rodiče je důležité věnovat pozornost tomu, jakým způsobem jejich děti sedí, protože nesprávné návyky mohou přispět k vývoji skoliozy. Společně s vhodným nábytkem, jako jsou například patentované rostoucí židle od Wood-Partner, můžeme aktivně předejít této nepříjemné tělesné vadě – skolioza zad.

 

Co je skolioza ? Vznik skoliozy páteře u dětí:

Skolióza patere  může mít různé příčiny, včetně genetických faktorů, ale správný nábytek a zdravé návyky při sezení mohou hrát klíčovou roli ve snižování rizika výskytu této vady. Mezi hlavní faktory, které přispívají k rozvoji skoliozy u dětí, patří:

  • Nesprávné držení těla:

Dlouhodobé sezení ve špatné pozici může postupně deformovat páteř. Děti by měly být vedeny k udržování správného držení těla, zvláště při sezení, aby se předešlo nesprávnému postavení páteře.

  • Nesprávné návyky při sezení:

Používání neergonomických židlí nebo sezení s překříženýma nohama může postupně vést k deformacím páteře.

                                                                                                           Prevence skoliozy u dětí:

  • Vhodný nábytek:
Používání ergonomických židlí od renomovaných výrobců, jako je Wood-Partner, může výrazně snížit riziko skoliozy. Ergonomický nábytek podporuje správnou pozici těla a minimalizuje tlak na páteř. 1_SANDY LACKIERT NEU_small

 

  • Pohyb a sport:

Aktivní životní styl a pravidelná fyzická aktivita jsou klíčové pro udržení zdravé páteře. Děti by měly být povzbuzovány k pravidelnému cvičení a sportování.

  • Vědomé vychovávání:

Rodiče by měli být vzorem správných návyků při sezení a také vědomě učit své děti udržovat správné držení těla.

  • Pravidelné lékařské prohlídky:

Pravidelné návštěvy lékaře mohou pomoci včas odhalit případné problémy s páteří a zahájit vhodnou léčbu.

Jedinečné sezení II_small

Wood-Partner: Podpora správného držení těla:

Rostoucí židle od Wood-Partner jsou navrženy s ohledem na ergonomii a pohodlí. Jejich design a kvalitní materiály podporují správné držení těla při sezení a minimalizují riziko vzniku skoliozy. Na rozdíl od konkurence nenecháváme naše děti sedět na desce, ale vyvinuly jsme speciální, ergonomicky tvarovaný, sedák, který zajistí správné postavení dětské páteře při různých aktivitách ať již u jídelního nebo psacího stolu. Jsme právem hrdi na to, že vývojem a výrobou našich rostoucích židlí přispíváme k tomu, aby naše děti vyrůstaly ve zdravějším prostředí. Myslíme si, že by rodiče měli vybírat nábytek především s ohledem na kvalitu a ergonomii, aby tím poskytli svým dětem optimální podporu při sezení.

 

 

Celkově je prevence skoliozy u dětí záležitostí kombinace správných návyků, aktivního životního stylu a kvalitního nábytku. Vědomá péče o páteř od útlého věku může vytvořit pevný základ pro celoživotní zdravou páteř a především bezbolestnou budoucnost.